Cím:
1076 Budapest,
Verseny utca 10. Fsz, 12/a
FÓRUM
Receptek
2012.02.07 11:19 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
giant Kalmár Zoltán Regisztrált fórumozó www.americangianthomer.hupont.hu Hozzászólások: 162 | Párolt galamb gombával Hozzávalók: 6 db házigalamb, 25 dkg császárszalonna, 30 dkg erdei gomba, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg liszt, 3 dl húslé, kevés törött bors, só. A kellően megtisztított - nem öreg- házigalambokat hosszában kétfelé vágjuk. Keskeny csíkokra összevágott császárszalonnát serpenyőben felhevítjük, és amikor zsírját kiadta, kiszedjük a szalonnadarabkákat, és sóval bedörzsölt, liszttel meghintett félbevágott galambokat mindkét oldalukon közepes hevességű tűzön világos pirosra sütjük. Amikor a galambok megsültek, kiemeljük a serpenyőből, és a lábasba helyezzük. A visszamaradó zsírhoz hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma sárgás színű lett, hozzáadjuk a szeletekre vágott erdei gombát, törött borssal enyhén meghintjük, 3 dl húslével felöntjük, kellően sózzuk, és a galambokra öntjük. Néhány percig együtt forraljuk, és gombás rizzsel tálaljuk. |
2011.11.28 19:23 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
giant Kalmár Zoltán Regisztrált fórumozó www.americangianthomer.hupont.hu Hozzászólások: 162 | Sült Galamb vajastésztában Fiatal galambokat jól megtisztítva, kellően besózva, bő zsírban pirosra sütjük. Kivéve a zsírból, tálra tesszük, hogy a zsír jól lecsepegjen róla és teljesen kihűljön. Vajastésztát készítünk. 4 galambhoz 10 dkg lisztből, 10 dkg vajból, kevés sóval és gyenge ecetes vízzel meggyúrjuk, háromszor ismételve a nyújtást, a tésztából négyszögeket vágunk, olyan nagyokat, hogy a galambokat betakarja. A galambot a tészta közepére tesszük, úgy hogy mellével felfelé legyen. A melle közepén a tészta négy sarkát tojásfehérjével összenyomjuk. Sütőlemezre helyezzük a tésztába burkolt galambokat és forró sütőben rövid ideig sütjük. |
2010.12.20 19:43 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
giant Kalmár Zoltán Regisztrált fórumozó www.americangianthomer.hupont.hu Hozzászólások: 162 | Rozmaringos galamb gomba-köntösben sütve, zsályamártással Hozzávalók: 4 db galamb, 2 dkg só, 1 kávéskanál őrölt fehér bors, 1 kávéskanál rozmaring, olaj a sütéshez, Gomba-köntös: 8 szelet Pesti kenyér, 2 dl tej, 10 dkg vaj, 1 teáskanál só, csipet őrölt fehérbors, 1 csomó petrezselyemzöld, 25 dkg gomba, 2 egész tojás, Zsályamártás: 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 csésze húsleves, 1 pohár tejszín, 1 csomó zsálya, ha lehet, friss Elkészítés: A megtisztított, megmosott galambokat kívül-belül a fűszerekkel beszórjuk. Olajjal meglocsoljuk. Középmeleg sütőben gyakori locsolgatással aranysárgára sütjük. Sütés után kettévágjuk. A mellrészeket leválasztjuk, és a nagyobb csontokat kivesszük belőle. Ezután elkészítjük a gomba-köntöshöz a masszát. A kenyérszeleteket apró kockákra vágjuk, sütőben megszárítjuk. A tejjel, olvasztott vajjal, fűszerekkel és a két tojással jól összekeverjük. A mellhúst lefektetjük egy sütőlemezre, a masszával vékonyan beborítjuk, majd a vékonyra szeletelt gombával betakarjuk. Sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Egy kis lábasban vajból és lisztből vajas rántást készítünk. A húslevessel és a tejszínnel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és az apróra vágott friss zsályát. Kiforraljuk. Ízlés szerint petrezselymes burgonyával, illetve párolt vajas, zöldséggel tálaljuk. |
2010.12.05 12:30 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
giant Kalmár Zoltán Regisztrált fórumozó www.americangianthomer.hupont.hu Hozzászólások: 162 | Párolt galamb lencsén tálalva Hozzávalók 4 személyre: 4 galamb, 10 dkg húsos szalonna, 4 evőkanál zsír, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 babérlevél, 1 evőkanál ecet, fél citrom leve, 10 szem bors, 1 evőkanál só A lencsefőzelékhez: 50 dkg lencse, 2 evőkanál zsír, 1 kis fej vöröshagyma, 3 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 kávéskanál ecet, fél citrom reszelt héja, 1 kávéskanál só A fiatal galambot jól megtisztítjuk, megmossuk, besózzuk, vékony szalonnaszeletekkel megtűzdeljük, zsírban megpirítjuk, 1 dl vízzel felöntjük, a kis kockákra vágott leveszöldséggel, ecettel, szemes borssal, citromlével puhára pároljuk. A lencsefőzelékhez az alaposan megtisztított, megmosott lencsét sóval, a citromhéjjal annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy a víz elfedje. Amíg egészen puhára fő, zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a liszttel és a lencse levével rántást készítünk, besűrítjük vele a főzeléket, ecettel és sóval ízesítjük, elkeverjük a tejföllel. A lencsefőzeléket tálalóedénybe tesszük, ráhelyezzük a félbevágott galambokat, a sült szalonnaszeleteket összetördeljük, és a főzelékre öntjük az átszűrt pecsenyelével együtt. Jó tudni! A galambfiókákat konyhai célra is tenyésztik. Általában amikor elérik a félkilós súlyt (4 hetes korban), akkor sütik vagy párolják. Elkészítési idő: 1 óra Energiatartalom: 4108 kJ/978 kcal Italajánlat: tramini |
2010.12.05 12:17 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
giant Kalmár Zoltán Regisztrált fórumozó www.americangianthomer.hupont.hu Hozzászólások: 162 | Borban pácolt sült galamb Hozzávalók 4 személyre: 1,20 kg pecsenyegalamb, 6 szem szegfűbors, 6 szem egész bors, 1 mokkáskanál borókabogyó, 3 db szegfűszeg, 1,5 dl fehérbor, só, 2 kávéskanál törött bors, vaj A megtisztított, kibontott galambot jól megmossuk, lecsöpögtetjük. A háti részen végigvágjuk, szétnyitjuk, majd a hát- és mellcsontját eltávolítjuk. 2 dl vizet a szegfűszeggel, a szegfűborssal, az egész borssal és a borókabogyóval 15-20 percig forralunk, majd kihűtjük. Beleöntjük a fehérbort, és az így elkészített pácba belehelyezzük a galambot. Hűtőszekrénybe téve egy napig érleljük. Ezután a pácból kiszedjük, szárazra itatjuk, majd kívül-belül meghintjük sóval és törött borssal. Felhevített vajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Köretként friss tavaszi cukorborsót és karfiolt adunk hozzá, amit a hús sütéséből visszamaradt vajban párolunk készre, és vágott petrezselyemmel megszórva adjuk a galamb mellé. Jó tudni! A sütéshez használt bor, lágy zamatú, és félszáraz legyen! Elkészítési idő: 30 perc + pácolás Energiatartalom: 1594 kJ/380 kcal Italajánlat: hárslevelű, ásványvíz |
2010.12.05 12:06 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
giant Kalmár Zoltán Regisztrált fórumozó www.americangianthomer.hupont.hu Hozzászólások: 162 | Középkori receptek Csirkével és galambbal töltött pite 6 személyre 225-350 g teljes kiőrlésű lisztből készült tészta (attól függően, hogy szeretnél-e fedőt a pitére) 1 galamb 2 csirkemell vagy egész csirkecomb 150 ml száraz fehérbor néhány csipet fekete bors 4 babérlevél 15 g vaj 50 g gomba 25 g mazsola 3 tojás só, bors és egy teáskanál őrölt gyömbér 225 g tésztát belenyújtunk egy kerek, 20 cm átmérőjű magas falú tepsibe A galambot a borral, babérlevéllel és borssal lassú tűzön kb. egy óráig főzzük. Majd hozzáadjuk a csirkét és további 45 percig főzzük, amíg mindkét madár húsa meg nem puhul. Ezalatt a gombát enyhén megpároljuk a vajon. A húst kisebb darabokra vágjuk, összekeverjük a gombával és a mazsolával és szétterítjük a tésztaalapon. A tojásokat villával felverjük és sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük. Hozzáadunk 240 ml-t a hús főzőlevéből és az egészet ráöntjük a tésztán szétterített húsra. Ha szeretnénk fedőt, a maradék tésztát is kinyújtjuk és a tetejére tesszük. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Galamb és szalonnapörkölt dióval vagy mogyoróval 6 személyre 6 vastag szelet szalonna nagy darabokra vágva 3 gerezd fokhagyma 4 galamb 225 g gomba 75 g pörkölt dió vagy mogyoró 300 ml világos sör 150 ml víz 2-3 babérlevél kevés só és frissen őrölt fekete bors 6 vastag szelet barna kenyér Pirítsuk meg a szalonnát a fokhagymával, amíg enyhén megbarnul. Adjuk hozzá a galambokat és pirítsuk meg mindkét oldalukat. Adjuk hozzá a gombát és a diót vagy mogyorót, pároljuk még néhány percig, majd adjuk hozzá a vizet, sört és babérlevelet. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 2-2,5 óráig, amíg a hús elválik a csonttól. Szedjük ki a galambokat, a maradék lét hűtsük le teljesen és szedjük le a felesleges zsírt. A galambokat tálalhatjuk egészben, vagy a csonttól leszedve is. Ha az utóbbi, akkor szeleteljük fel, majd tegyük vissza a lébe és melegítsük meg egy kicsit. A kenyérszeleteket locsoljuk meg a szafttal és ezeken tálaljuk a húst. |
2010.12.03 13:39 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
hajas Hozzászólások: 90Nagy L Tamás Regisztrált fórumozó | Remek receptek! A középkori első receptjéhez csak annyit, hogy ott a galamb valószínű nem vágnivaló fióka lehet, mert a fiatal galamb hamarabb megpuhul, mint a csirke. Vagy öreg házigalambról van szó, vagy vadmadárról, ami lehet örvös, vagy balkáni...bár az utóbbi nem igen volt anno Angliában.... Magyar középkori galambrecepteket tud é esetleg valaki? (közbe jöhetnek a népi" receptváltozatok is) Ha lesz vágnivaló galambom, akkor a következőt fogom kipróbálni: A félbevágott galamb bőre alá töltöm a következő tölteléket: Gombát lepirítom vajon, adok hozzá foghagymát, sót, borsot, szerecsendiót, késhegynyi fahéjat, őrölt szegfűszeget, kevés csombort, petrezselymet, tojássárgáját, kevés tejbe áztatott zsömlét és a lényeg, finommá őrölt diót! A lényeg, hogy a fűszerek közül domináljon a bors, a csombor, de "érezhető legyen" a szerecsendió, szegfűszeg, fahéj - ezekből nagyon keveset + ezzel az 1:1:1 arányú fűszrkeverékkel + csombor, só a fél galambokat is befűszerezném - a tojássárgáját és a tejes zsömlét pedig fogja össze, sűrítse be az őrölt dió. Ha ez kész, akkor a galamb bőrét óvatosan fel kellene tölteni ezzel a krémmel és vajjal lekenve sütőben pirosra sütni. Nem tudom milyen lesz, ha esetleg nem sikerülne valakinek, akkor ne engem kövezzen Esetleg próbálja ki valaki akinek van egynehány sütnivalója... Üdv Nagy L Tamás |
2010.11.29 18:25 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
giant Kalmár Zoltán Regisztrált fórumozó www.americangianthomer.hupont.hu Hozzászólások: 162 | Galambmell csiperkével Hozzávalók: 4 db galambmell filé 15 dkg vaj 2 fej hagyma 2 szál sárgarépa 1 db halványító zeller 25 dkg csiperke olívaolaj 1,5 dl vörösbor 10 dkg bacon 1 csomag újhagyma 4 adag vadrizs 1 evőkanál mogyoróvaj só, bors A galambmell filéket megtisztítjuk, sóval, borssal ízesítve megsütjük őket, majd kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a bacont. A zöldségeket apróra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a baconhöz adjuk, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat. Ha szükséges, felöntjük egy kevés vízzel, végül vörösborral. Vadrizzsel tálaljuk. |
2010.11.24 12:43 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
Bárány István Hozzászólások: 1778Bárány István MGKSZ tag | Középkori receptek Csirkével és galambbal töltött pite 6 személyre 225-350 g teljes kiörlésű lisztből készült tészta (attól függően, hogy szeretnél-e fedőt a pitére) 1 galamb 2 csirkemell vagy egész csirkecomb 150 ml száraz fehérbor néhány csipet fekete bors 4 babérlevél 15 g vaj 50 g gomba 25 g mazsola 3 tojás só, bors és egy teáskanál őrölt gyömbér 225 g tésztát belenyújtunk egy kerek, 20 cm átmérőjű magas falú tepsibe A galambot a borral, babérlevéllel és borssal lassú tűzön kb. egy óráig főzzük. Majd hozzáadjuk a csirkét és további 45 percig főzzük, amíg mindkét madár húsa meg nem puhul. Ezalatt a gombát enyhén megpároljuk a vajon. A húst kisebb darabokra vágjuk, összekeverjük a gombával és a mazsolával és szétterítjük a tésztaalapon. A tojásokat villával felverjük és sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük. Hozzáadunk 240 ml-t a hús főzőlevéből és az egészet ráöntjük a tésztán szétterített húsra. Ha szeretnénk fedőt, a maradék tésztát is kinyújtjuk és a tetejére tesszük. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Galamb és szalonnapörkölt dióval vagy mogyoróval[u] 6 személyre[/u] -6 vastag szelet szalonna nagy darabokra vágva -3 gerezd fokhagyma -4 galamb -225 g gomba -75 g pörkölt dió vagy mogyoró -300 ml világos sör -150 ml víz -2-3 babérlevél -kevés só és frissen őrölt fekete bors -6 vastag szelet barna kenyér Pirítsuk meg a szalonnát a fokhagymával, amíg enyhén megbarnul. Adjuk hozzá a galambokat és pirítsuk meg mindkét oldalukat. Adjuk hozzá a gombát és a diót vagy mogyorót, pároljuk még néhány percig, majd adjuk hozzá a vizet, sört és babérlevelet. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 2-2,5 óráig, amíg a hús elválik a csonttól. Szedjük ki a galambokat, a maradék lét hűtsük le teljesen és szedjük le a felesleges zsírt. A galambokat tálalhatjuk egészben, vagy a csonttól leszedve is. Ha az utóbbi, akkor szeleteljük fel, majd tegyük vissza a lébe és melegítsük meg egy kicsit. A kenyérszeleteket locsoljuk meg a szafttal és ezeken tálaljuk a húst. [b]Forrás: Michelle Berriedale-Johnson : The British Museum Cookbook (A British Múzeum Szakácskönyvéből)[/b] |
2010.11.24 11:48 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
giant Kalmár Zoltán Regisztrált fórumozó www.americangianthomer.hupont.hu Hozzászólások: 162 | Göcseji töltött galamb Elkészítési idő: 90 perc Energiatartalom: 1 adag: 500 kcal A recept megjelent: Vidék Íze (2007/7) Hozzávalók 4 személyre: - 2 db tojás - 1 csokor petrezselyem zöld - ízlés szerint őrölt bors - 1 fej vöröshagyma - 10 dkg zsír - 5 dkg vaj - 2 db zsemle - 5 dkg gomba - ízlés szerint só - 10 dkg csirkemáj - 4 db házi galamb A finomra vágott, vajban megpárolt vöröshagymán kissé átpirítjuk az apró kockára vágott gombát, a galambok és a csirke máját. Vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk. Ha kihűlt, az áztatott zsemlékkel, a felvert tojásokkal, kevés sóval meg borssal finom tölteléket készítünk. A jól megtisztított házi galambokat a nyaki bőrnél megtöltjük, bedörzsöljük kevés sóval és borssal. Tepsibe tesszük, forró zsírral meglocsoljuk, kevés vizet öntünk alá, és tepsiben megsütjük. Sütés közben a zsírjával többször meglocsoljuk, és ha kell, kevés vizet öntünk alá. Gombás rizzsel, szalmaburgonyával és rántott petrezselyem zöldjével tálaljuk. Ünnepekkor befőtt is kerül mellé. |
2010.03.25 12:28 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
hajas Hozzászólások: 90Nagy L Tamás Regisztrált fórumozó | Köszönöm a tegeződést! Érdekes ez az elkészítési mód! Legtöbbször csirkéből csinálnak hasonlót, de azt tejföllel és némi zöldfűszerekkel (becsinált levesek). Amúgy jól visszaadja az alföldi konyha egyszerűségét. (ami egyszerű az nem azt jelenti hogy primitív, vagy kezdetleges!!!) Érdekes a galamb és a tej párosítása!!! Mindenképpen kipróbálom! Üdv, Tamás Nagy L Tamás |
2010.03.23 15:08 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
galambász Hozzászólások: 121Regisztrált fórumozó | Üdvözöllek! Először is a tegezés nyugodtan mehet én sem szeretek magázódni,a tiszteletet meglehet adni tegezve is de csunyán meglehet séteni magázva is az embert. Egyébként Csongrád megyében Csongrádon lakom,erre a tanyasi emberk közt ismert ez az elkészítési modja a galambnak, meg pörkölte is főzünk de azt csak öreg galambból.Ha több időm lessz írok még egykét elkészítési módot. Tisztelettl: Pap Lajos |
2010.03.22 22:21 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
hajas Hozzászólások: 90Nagy L Tamás Regisztrált fórumozó | Tiszteletem! Köszönöm az infót! Még azt árulja el hogy az ország meilyk szegletéből való? Merre főzték ezt az ételt? Elég ha tájegységet mond, de megköszönöm a pontosabb információt! Tamás Nagy L Tamás |
2010.03.22 21:59 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
galambász Hozzászólások: 121Regisztrált fórumozó | Üdv. Ezta az ételt már a nagymamám is csinálta ,én 50-ven vagyok tehát több generáció óta fogyasztjuk. Természetesen hígnak kell lenni a mártásnak, és a húsokkal eggyüt főzve sűrűsödik jó krémessé. Még annyit hogy a galambokat félbe vagy ha nagyobbak négybe szoktuk vágni, úgy hogy minden porcikája benne van. Jó étvágyat kivánok ! Tisztelettel Pap Lajos |
2010.03.22 21:34 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
hajas Hozzászólások: 90Nagy L Tamás Regisztrált fórumozó | Üdv! Milyen sűrű a besamell? Milyen sűrűnek kell meghagyni? Krémleves sűrűségűnek, vagy mint egy habarásos leves? Bevonja a húst vagy hígabb és lefolyik róla? Kipróbálom mihelyst lessz vágógalambom! Mióta főzitek így a galambot? Nagy L Tamás |
2010.03.22 20:07 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
galambász Hozzászólások: 121Regisztrált fórumozó | Üdvözletem minden galambszerető tenyésztőnek és fogyasztónak!! A fiatal galambbbol mi levest főzünk hasonlómodon mint a tyúkból vagy gyöngyösböl (cérna metéltel). Mielőtt teljes puhára főlne a hús kiszedjük a levesből,készítünk besamel mártás úgy hogy a leveslével engedjük fel és jó sok őrölt borsot teszünkbele.Ebbe a mátásba rakjuk bele a galmb húsokat és addig rotyogtatjuk míg megpuhul a hús.Jó étvággyal fogyasztjuk. |
2010.03.22 18:56 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
hajas Hozzászólások: 90Nagy L Tamás Regisztrált fórumozó | Galambpöri... Szerintem mindenki tudja. Én egy kicsit másképpen csináltam, ötvözve az alföldi magyar és az erdélyi magyar konyhát! Balkáni gerléből készült. Csak a mellét használtuk fel, a többi az a kutyáké lett. A galambmelleket kettévágva egy lábasba sóval, borssal feltettük főni, kevés vizet öntöttünk alá. Főtt egy darabig, amikor a felaprózott vöröshagymát tettük hozzá. Mikor majdnem készen volt (a hagymák már szétfőttek és a hús is már puha volt), akkor tettük bele a pirospaprikát, foghagymát, köményt, kevés kakukkfüvet, kevés szurokfüvet és 3x annyi csombort. Ehhez még kapott 2dl vörösbort és azzal még vagy 10percig rotyogott. Aki teheti próbálja ki. Fiatal galambból nem hiszem hogy ezel a módszerrel főzhető jó pöri, mert az hamar megfőhet! Annál inkább úgy kezdjük, hogy vöröshagyma megpirít és aztán rá a pirospaprika. (birkát is úgy főzik, hogy először csak sóval, aztán félfővésben hagymával és a végén bele a pirospaprikát, mert az ha sokáig fő, megkeseredik. A birkát nem kell fűszerezni ,csak jó hagyma, jó paprika, édes, csípős és jó legelőről származó koros birka kell hozzá) Idős gaalmbból még soha sem főztem, de lehet hogy hasonló lehet mint a gerléből... elvégre a gerlék sem szaladgálósak voltak... Nagy L Tamás |
2010.03.21 08:34 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
Törölt felhasználó Regisztrált fórumozó valami.hu Hozzászólások: 186 | Maximálisan támogatom a Topicot! Akinek nem galambja, ne egye magába! Gyimóthy Balázs |
2010.03.20 22:52 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
hajas Hozzászólások: 90Nagy L Tamás Regisztrált fórumozó | Üdv! Pista elmítette a galamblevest és húsgombócot. Erről jutott eszembe hogy tavaly csináltam zöldséglevet galamb belsőségekből készült gombóccal. A léyneg, hogy a zúzát, májat, szívet, tojást, sót, borsot, majorannát (itt lehet helyette csombort, kakukkfüvet használni!) foghagymát összeturmixolom úgy, hogy egynemű legyen. Aztán zsemlemorzsával besűrítem úgy hogy formázható legyen. Na itt jön az érdekesség! A zúzának a megmaradt erős inas részeit ilyenkor lehet kivenni!!! A lényeg, hogy villával át kell forgatni és az inas részek, mivel nem tapadnak a masszához, kiválnak belőle és jól láthatóan elkülönülnek a gombóc alapanyagától. Ezeket villával kiszedegetem. Nem bonyolult, a lényeg csak az, hogy megfelelő állígú legyen a gombóc anyaga, azaz megfelelő mennyiségű zsemlemorzsa kerüljön bele. ha kiszedegettük, akkor hagyjuk pihenni. Eztán fellehet tenni a levet, felforr, bele az apróra vágott hagyma, és zöldségek (répa, petrezselyem, zeller, zöldborsó), só és összefőz. Mikor felforrt és már pár percet zubogott, akkor lehet a gombócokat beletenni. kicsiket kell szagatni. Akkor van kész, mikor a gombóc megfőtt. A zöldséget nem kell főzni előtte, mert mire megfő a gombóc, a zöldség is megpuhul. Külön fűszerezés nem kell, ha a gombóctésztát jól fűszerezzük, abból elég íz kioldódik hogy finommá tegye a levest. Én a galamb belsőségeket ha többet vágok (-tam), mindig ilyen célra a belsőséget így csomagolom hogy egy-egy főzésre elég legyen. Ja, és ennek a levesnek a végére kell a sok vágott petrezselyemlevél!!! Nem csak dísznek, hanem az íze miatt is! Nagy L Tamás |
2010.03.18 15:24 Tetszik: 0 Nem tetszik: 0 | |
Dorestubi Puhl Dóra Regisztrált fórumozó www.dorestubi.eoldal.hu Hozzászólások: 448 | Üdv Mindenkinek! Én megeszem a saját galambjaimat is. Úgy vagyok vele hogyha olyan hibája van (szín, rajz, stb.) ami miatt nem tudom tovább adni vagy kiállításra vinni, akkor levágom és megesszük. Mi általában töltve szoktuk elkészíteni. Utána nézek majd a töltelék hozzávalóinak. Nagyon finomra szokott sikerülni...de kell egy bizonyos galamb mennyiség hogy mindenki jól lakjon. |