Cím:

Látogatók száma:

Közlemény jogi eljárásról

Tisztelt Tenyésztőtársak!

A Röp-, Dísz- és Haszongalamb Galambtenyésztők Egyesülete Kiskunfélegyháza (V-43) a Fővárosi Törvényszékhez keresettet nyújtott be, melyben kéri, hogy az áprilisi közgyűlés valamennyi határozatát helyezze hatályon kívül.

A keresetben kérik a Fővárosi Törvényszéket, hogy kötelezze a szövetséget új határozatok meghozatalára (választás lefolytatására) és az elnök megválasztása során rendeljék el a jelöltlistáról Heincz László elnökjelölt törlését és ekként rendelje el az alperes szövetségi elnök választásának lefolytatását.

A 3. pontban kérik, hogy a Fővárosi Törvényszék az alperes jelen kereseti kérelemmel támadott határozatainak végrehajtását a PTK. 3:36.§ (4) bekezdése alapján függessze fel.

A 4. pontban pedig a Törvényszék kötelezze az alperest a felperesi perköltség megfizetésére.

A fentebb említett keresettel kapcsolatban a Fővárosi Törvényszék kérte, hogy válaszoljunk a felperes által tett kifogásokra, melyet 2 részletben meg is tettünk.

Az első írásbeli ellenkérelmünk pozitív elbírálásban részesült: „a bíróság a felperesnek az alperes 2023. április 15. napján megtartott közgyűlésén hozott határozatai végrehajtásának felfüggesztése iránti kérelmét elutasította.” A végzés ellen nincs helye fellebbezésnek.”

Az egyéb – felperes keresetében kifogásolt- kérdésekre a választ elküldtük melyben a Fővárosi Törvényszék döntését várjuk.

Az eljárás folytatódik, de a szövetség működését nem függesztették fel, készülhetünk a nemzeti kiállításra, végezhetjük napi teendőinket, annak érdekében, hogy a közösség ne érezze hátrányát a háttérben zajló jogi hercehurcának.

Természetesen a szövetség vezetése bízik az illetékes bíróság bölcs és megalapozott döntésében.

Heincz László MGKSZ elnök