Cím:
1076 Budapest,
Verseny utca 10. Fsz, 12/a
Postacím:
1433 Budapest,
Pf. 575.
Az iroda nyitvatartása:
Hétfőtől - péntekig: 9-17 óráig
Telefon:
(1) 342-5538
Internet:
www.mgksz.hu
Adószám:
19721972-2-42
Bankszámlaszám:
11707024-22322085

Látogatók száma:
14781526


Tájékoztató

 Tisztelt Tenyésztőtársak!

 
A tegnapi napon (augusztus 10-én) Deák Sándorral a nagytestű alakgalamb szakosztály vezetőjével fogadott bennünket dr. Nagy István agrárminiszter úr.
A jó hangulatú és konstruktív megbeszélésen tájékozattuk Miniszter urat a MGKSZ új vezetősége megalakulásáról, az eddig végzett munkánkról a jövőre vonatkozó elképzelésekről.
A dr. Nagy István miniszter úr érdeklődéssel fogadta a Török János Református Mezőgazdasági Szakképző és Szakközépiskolával kötött megállapodásról szóló tájékoztatónkat és a szövetség folyóiratának újraindítását, melynek eddig megjelent példányait átadtuk miniszter úrnak, aki a jövőre vonatkozóan biztosított bennünket, hogy a lehetőségek függvényében továbbra is támogatja a szövetségünk munkáját.
A konkrét elképzelésekről és lehetőségekről december hónapban személyesen egyeztetünk.
Miniszter úr tájékoztatott bennünket a tárca elképzeléseiről melyek a kisállattenyésztést érintik, kiemelten a húsgalamb program beindulását.
Felvetettük azokat a problémákat, melyek a közelgő kiállítási szezonra negatívan hathatnak, mint például a madárinfluenzával érintett területeken a teljes kisállat-kiállítás tiltását, illetve, hogy a köznevelési intézmények az előzőekben kiállítási célra használt tornatermeiket nem adják bérbe az egyesületeknek.
Miniszter úr a madárinfluenzával kapcsolatos felvetésünkkel teljes mértékben egyetértett és biztosított bennünket, hogy ebben a jövőben (már a közelgő kiállítási szezonban) változás lesz.
A kiállító helyek biztosítása kérdésében egyetértett a kiállítások fontosságával és hogy ez csak a már bejáratott és megszokott helyeken tud hatékonyan megvalósulni. A probléma megoldásában teljes támogatásáról biztosított minket és kérte, hogy a problémát írásban is jelezzük.

Budapest, 2023.08.11

Heincz László 
MGKSZ
elnök