Cím:
1076 Budapest,
Verseny utca 10. Fsz, 12/a
Postacím:
1433 Budapest,
Pf. 575.
Az iroda nyitvatartása:
Hétfő: 9-17 óráig
Kedd: 9-17 óráig
Szerda: 9-19 óráig
Csütörtök: 9-17 óráig
Péntek: 9-15 óráig
Telefon:
(1) 342-5538
Internet:
www.mgksz.hu
Adószám:
19721972-2-42
Bankszámlaszám:
11707024-22322085

Látogatók száma:
11670911


Általános tájékoztatás a börzével kapcsolatban

A Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének magánrendezvénye
A monori börzén való árusítás és a látogatás feltételei, valamint információk a rendezvényről:
 
 
1.Kereskedők:
Kötelesek minden naptári év február 1-től telefon bejelentkezés és időpont egyeztetés után területfoglalási szerződést kötni a szövetségi irodában (1076 Budapest, Verseny u. 10. Fsz. 12/a).
 
2.Állatot árusítók (kivéve dísz és tavi hal):
Legfontosabb feltétel díszmadarak, díszszárnyasok, vízi szárnyasok, díszbaromfik, galambok esetén az állatorvosi bizonyítvány, illetve az állattartói nyilatkozat megléte. Ezeknek egy-egy példányát belépéskor a kapunál a megbízottak átveszik, az eredeti példányt szükséges megőrizni, mert a börze ideje alatt az ügyeletes állatorvos azt kérheti és a visszautazásnál a megmaradt állatok hazaszállításához is szükséges ez az igazolás. Az árusítás további feltétele a személygépkocsival érkezők számára, hogy az állatorvosi igazolás leadása után belépőjegyet váltsanak. (a belépőjegyek részletes árlistáját külön jelentetjük meg) Ezért az összegért a személygépkocsi és annak vezetője jogosult a börzén helyet foglalni. Egy személygépkocsi csomagtartójából történő árusítás kizárólag a személygépkocsi szélességében ad lehetőséget árusító ketrecek kipakolására. Amennyiben ettől eltérő területfoglalás történik azt napközben a rendezők ellenőrzik és pótdíjat szednek be a többlet területhasználás miatt. Amennyiben kisbusszal, kisteherautóval vagy gyalogosan érkezik az állatértékesítő, abban az esetben is kizárólag egy személyautó szélességnyi helyet foglalhat el a megfizetett belépődíj áráért.

A dísz és tavi hal árusokra azok a feltételek vonatkoznak, mint a kereskedelmi jellegű tevékenységet folytatókra. 

Fontos változás 2016. májustól: 
Új fejlemény, hogy az állatorvosok feloldották a párosujjú patásokkal kapcsolatos eddigi tilalmukat. Pontosabban részben kaptak feloldást ezek az állatfajok. Beengedhető a vásár területére az a kecske, juh, törpe malac, amelyet hobbicélból tart tenyésztője és igazolni tudja, hogy az állat chipezve van. Csupán fülkrotáliával ellátott egyedek a jövőben sem kerülhetnek be a vásár területére. Vigyázat, nem elég állítani a chip meglétét, mert ellenőrzéskor a leolvasó készülék kimutatja annak hiányát ugyanúgy mint a kutyák, macskák, görények esetében. Ez pedig már magyarázkodással, esetleges területről történő kizárással vagy legrosszabb esetben pénzbüntetéssel járhat. Hasonló figyelemfelhívással élünk a védett madarak kereskedelmi forgalomba hozásával kapcsolatban. Börzéinket rendszeresen látogatják és ellenőrzik az illetékes Természetvédelmi Hivatal munkatársai. Nem érdemes próbálkozni, mert ez esetben már konkrétan tudjuk, hogy a büntetési tétel öt számjegyű és nem egyessel kezdődik. Kérjük, tartsák be törvényeinket, szabályzatainkat saját és mások érdekeinek védelmre. 
 
3. Amennyiben olyan sajátos egybeesés történik, hogy valaki szerződéses kereskedő és egyben állatot is kíván értékesíteni azt az alábbi feltételekkel teheti meg:
-          Az első sorban kizárólag élelmiszer kereskedelem történhet, ide állatot bevinni szigorúan tilos. Ha kereskedő partnerünk mégis szeretne állatokat értékesíteni, akkor azt egy megbízottja útján a második pontban megjelölt feltételekkel teheti meg.
-          Sajnálatos tapasztalatunk, hogy több próbálkozás is előfordul a hajnali belépéskor, hogy kereskedelmi mennyiségű árura például: takarmány, kalitka, állattartási felszerelések helyezik el az eladni szándékozó állatokat is és csak a kipakolás után derül fény arra, hogy az állatforgalmazáshoz van meg az engedély (belépőjegy), kereskedelmi engedéllyel nem rendelkezik az illető. Ebben az esetben nem tudunk eltekinteni a szerződés megkötésétől, és ha ezt az ily módon érkező kereskedő elmulasztja, kénytelenek vagyunk pótdíjjal terhelten a területfoglalási összeget leszámlázni. Amennyiben ezt a kereskedő nem vállalja, akkor az árusítási lehetőségből kizárjuk és a terület elhagyására kötelezzük.
 
4.Látogató:
A belépés feltétele, hogy a kapuknál 14. életév felett minden látogató köteles jegyet váltani. 14 év alatt a belépés díjtalan. Ezért a megváltott jegyért a látogató a börze egész területén és a börze teljes időtartama alatt a kiállított egyedeket megtekintheti, a kereskedő által nyújtott szolgáltatásokat igénybe veheti, az MGKSZ sátornál szakmai tanácsokat és információkat szerezhet. Minden látogató köteles a börzénken a piac szabályait betartani és magatartásával más testi épségét nem veszélyeztetni. A balesetvédelmi és a tűzvédelmi szabályokat betartani. A gépkocsival érkezők belépéskor megváltott jegyükkel jogosultak a parkolásra a börze területén erre kijelölt parkolóhelyeken. Fontos megjegyezni, hogy ezeken a parkolóhelyeken bármilyen kereskedelmi tevékenység gyakorlása tilos.


Kereskedőkre vonatkozó használati díjak

  • Egyösszegű fizetés esetén, mind a hat alkalomra megkötött szerződés esetén: 3300 Ft/m2/alkalom

  • Alkalmankénti fizetés esetén: 4400 Ft/m2/alkalom

  • Az ellenőrzés során a szerződésben eltérően elfoglalt hely után, illetve érvényes szerződéssel nem rendelkezők esetén: 6000 Ft/m2/alkalom
 
 
Belépőjegy árak: (2019. évre érvényes)
 

Személybelépő:
MGKSZ tagoknak tagsági kártyával:

1000,- Ft;
 500,- Ft

Személygépkocsi vezetővel:

2000,- Ft

 

Személygépkocsi + utánfutó

2500,- Ft

Tehergépkocsi, busz vezetővel:

3500,- FtKapunyitás: vasárnap 0:00
Börze zárása 12:00 környékén.


 
Börze időpontok 2019. évben
  • 2019. augusztus 11.,
  • 2019. szeptember 8.,
  • 2019. október. 6. és
  • 2019. október 27.


Helyszín: Monor, Vásártér. A képen pirossal karikázva.


 
A börzével kapcsolatos információk kaphatók az MGKSZ irodájában (1076 Budapest, Verseny utca 10. Fsz. 12/a, Tel.: 06-1-342-5538, mgksz.info@gmail.com).
Amennyiben olyan kérdése lenne, amelyre a fentiekben nem kapott választ, úgy kérem munkaidőben hívja irodánkat.


 
MGKSZ Vezetősége