Cím:
1076 Budapest,
Verseny utca 10. Fsz, 12/a
Postacím:
1433 Budapest,
Pf. 575.
Az iroda nyitvatartása:
Hétfő: 9-17 óráig
Kedd: 9-17 óráig
Szerda: 9-19 óráig
Csütörtök: 9-17 óráig
Péntek: 9-15 óráig
Telefon:
(1) 342-5538
Internet:
www.mgksz.hu
Adószám:
19721972-2-42
Bankszámlaszám:
11707024-22322085

Látogatók száma:
11495783


Tájékoztató az első negyedév eseményeiről

 

Tisztelt Tagtársak, kedves Barátaim!

 

A 2019-es év első három hónapja – bár erről nem mindenki szerzett tudomást – mozgalmasan telt. Már a tavalyi évben eldőlt, hogy a kisállatbörzét át kell költöztetnünk egy új helyszínre, ezért az alkalmas terület megszerzése és a vásár létesítményeinek kialakítása volt az elnökség első számú feladata. Hosszas keresést követően esett a választás a 19 millió Ft-ért megvásárolt, majd 2 millió Ft-ér a művelésből kivont területre, amelyet a honlapunkról és a Facebook-ról már megismerhettek.

Az MGKSZ elnöksége azon dolgozik, hogy közösségünk legnépszerűbb rendezvényét – a börzét – a jövőben is biztonsággal fenntartsa, a beruházás azonban jelentősen növelte anyagi terheinket. A tavalyi évi záróegyenlegünk kerekítve 25 millió Ft volt, amit az idei évben további 10 millió Ft tagdíjbefizetés gyarapított.

Az első számítások szerint az új helyszín kialakítása közelítőleg 50 millió Ft, ezért elnökségünk tagjainak az összeg előteremtése komoly fejtörést és aggodalmat okozott. Az első börze kimagasló bevétele azonban mindenkinek megnyugvást hozott. Az új helyszín kialakításához szükséges engedélyeztetési folyamat, ha valaki ismeri a magyar bürokráciát tudja, hogy hosszú időt vesz igénybe. Jómagam is szembesültem ezzel az akadállyal és számtalan helyzetben kellett kényszerűen várakoznunk. Többen láthatták, hogy a börze helyszínén a munkálatok előrehaladott állapotban vannak. A murvás út, ahol szerződéses bérlőinket kívánjuk elhelyezni, elkészült. Az úttal párhuzamosan a víz- és áramvételezési, csatlakozási pontok kialakítása is megtörtént. A WC konténerek és az ehhez tartozó szennyvíztartályok a helyükre kerültek. Az ivóvíz kutat és az ehhez szükséges áramvételezést már korábban kialakítottuk. A költségek miatt a kerítés kialakításával meg kellett várnunk az áprilisi börze bevételét. Az új börze megnyitása ezek alapján már nagyon közel van. Az előírások miatt a terület közútról való megközelítése jelenleg külön lehajtóval csatlakozhatna a 4-es főútra. Ennek kialakítása a jelenlegi helyzetben – mivel a 4-es út nagyforgalmú, elsőrendű út – akár több 10 millió Ft-ba is kerülhetne, viszont a 4-es főút területünket érintő szakaszát rövidesen visszaminősítik másod vagy harmadrendűvé, s akkor már a csatlakozás kialakítása nem ütközik sem anyagi, sem biztonságtechnikai akadályba. Monor város polgármesterével és jegyzőjével arra a konszenzusos megegyezésre jutottunk, hogy a 4-es főút elkerülő szakaszának átadásáig (várhatóan szeptember vége) célszerű lenne börzéinket a régi helyen, a vásártéren megtartani.

A 2018. évi Nemzeti Kisállat Kiállítás szervezésén, valamint a gyűrűgyártás és a kiosztás buktatóin sokat tanultuk, a jövőben már tapasztaltabban valósítjuk meg. A Nemzeti Kisállat Kiállításunk ebben az évben is a HUNGEXPO területén, színvonalasabban, az MEOE-vel közös szervezésben kívánjuk megrendezni.

Taglétszámunk az idei évben emelkedett. Amennyiben a Közgyűlés támogatja, a jövőben a tagsági kártyánkhoz csatoltan négyféle tagsági tarifacsomag bevezetését tervezzük, melyek közül választhatnak tenyésztőink.

· 20.000 Ft – amely magába foglalja az éves tagdíjat, az éves magazin előfizetést és minden börzén egy személyautó és tagtársunk belépőjegyét a számára fenntartott helyre.

·15.000 Ft – amely magába foglalja az éves tagdíjat, az éves magazin előfizetést és minden börzére a tenyésztő tagtárs belépőjegyét.

·10.000 Ft – amely magába foglalja az éves tagdíjat és az éves magazin előfizetést.

· 5.000 Ft  – amely magába foglalja az éves tagdíjat.

 

Tájékoztatjuk a tagszervezeteinket és a bírálótársakat, hogy a Közgyűlés (Monor, 2019. május 18.) és a BT Közgyűlés (Székesfehérvár, 2019. április 28.) helye a korábbi dabasi helyszín foglaltsága miatt módosult.

 

Mindenkinek sikeres tenyésztési évet kívánok!

 

Budapest, 2019. április 15.

 

Dr. Pintér József Zsolt

az MGKSZ elnöke