Cím:
1076 Budapest,
Verseny utca 10. Fsz, 12/a
Postacím:
1433 Budapest,
Pf. 575.
Az iroda nyitvatartása:
Hétfő: 8-16 óráig
Kedd: 8-18 óráig
Szerda: 8-16 óráig
Csütörtök: 8-16 óráig
Péntek: 8-14 óráig
Telefon:
(1) 342-5538
Internet:
www.mgksz.hu
Adószám:
19721972-2-42
Bankszámlaszám:
11707024-22322085

Látogatók száma:
11131053


A V-4-ek Kisállat Kiállítása

 Tájékoztatás

 

Tisztelt MGKSZ tagok!

Informálom Önöket arról, hogy 2017. május 28-án délelőtt Egerben, az EE napok befejeztével megbeszélést tartottunk a még hazánkban tartózkodó és a Magyar Kisállatfajták bemutatójának megtekintésére újra kíváncsi lengyel, és az alkalomra külön ideutazó szlovák társszövetségek vezetőivel. A házigazda magyar szövetség elnöke javaslatára áttekintettük a V-4 országok múlt évi kiállításának tapasztalatait, és az együttműködés további folytatása mellett döntöttünk.

A Visegrádi Országok Szövetségeinek jelenlévő vezetői közös jegyzőkönyvben rögzítették a jövő rendezvényeinek helyét és előre várható idejét. Tudomásul vették, hogy a cseh szövetség vezetői saját jubileumi ünnepségük miatt ezúttal távol maradtak. Ez a tény azonban a megjelentek döntését semmiben nem befolyásolta. Kinyilvánították, hogy szövetségeik tagjainak kizárólagos részvételével, 2017. november 25-26-án és a 2019-es évadban is Nyitrán, majd 2020-21-ben a lengyelországi Kielcében rendeznek közös kiállításokat.

Ezeken a rendezvényeken az EE érvényes szabályzatának alapján biztosítják a négy szövetség tenyésztői, bírálói és képviselői (összekötő személyek) számára a további tapasztalatszerzést. A végső cél pedig rutinos kiállítókat, bírálókat és közreműködőket képezni a háromévenkénti EE kiállításokra és közben a régió tenyésztőit felkészíteni az Európa Szövetség újabb és újabb belépőinek integrálására, mint például a balti országok, vagy a szerb ernyőszervezet alá felsorakozó kiállítók.

A többnyelvű katalógus szoftverje már 2016-ban kipróbálásra került. A szerkesztő cseh szakemberek a szükséges módosítást elvégezték, a győztesek listáinak programja beemelésre került. A díjakat és az állatértékesítésből járó összegeket a jövőben már a kiállítás végén, a kontakt személyeknek átadják majd a rendezők. A kiállításokra a vendég szövetségek elnökei által kinevezett kontaktszemélyek gyűjtik majd a nevezéseket, és a lakóhely szerinti tagság alapján kell a jelentkezéseket elbírálni. Tehát a Magyarországi lakcímmel rendelkezőknek csak az MGKSZ színeiben lehet majd kiállítaniuk, akkor is, ha különben az SZCH regisztrált tagja az illető, vagy kettős tagságot váltott. Ezzel kívánják a rendezők a gyűrűzés, a tetoválás, a tagdíjfizetés területén ügyeskedőket, az eltiltás alatt állókat, a beszállítási rendet megbontókat távol tartani, illetve az egyes országokban működő más kötődésű, tehát nem EE-tag szervezetek soraiban regisztrált kisállattenyésztőket a V-4-ek versenyzési lehetőségéből kizárni.

A V-4 kiállításokra - a mindenkori rendezőktől eltekintve – a gyűjtés és a beszállítás megszervezése a tagszövetségek feladata és felelőssége is, amihez a szállítmányt kísérő állategészségügyi dokumentáció beszerzése is tartozik. A szállítmányok útvonal engedélyét mindig a rendező köteles biztosítani a saját országa területén. Az állatok határbeléptetését, az érintett nemzeti hatóságuk előírásait megtartva, minden esetben a fogadó szövetség illetékesei készítik elő szakhatóságaiknál.

A tárgyaló felek megerősítették, hogy az EE-Europashow esztendeiben nem tartanak V-4 kiállításokat, így a 2018 őszére meghirdetett nagyrendezvényt semmilyen módon nem érintik. Minden időközben felmerülő, és a fentieken túlmutató kérdésben újabb egyeztetést tartanak.

 

                                                                                                  Uhrner Antal

Nevezési felhívás

Nevezési ív (galamb)

Nevezési ív (baromfi)

Nevezési ív (nyúl)